Om oss

Skärgårdspensionatet i Sankt Anna

 

Båtsholms pensionat ligger vackert beläget på Norra Finnö vid Lagnöströmmens farvatten, ca 900m efter brofästet. Hit går det att ta sig men såväl bil som båt.

 

Pensionatet grundades 1921 och var från början ett litet båtsmanstorp. Allt sedan dess har pensionatet gått i arv från generation till generation. Det startades av Elsa, då maken Gunnar, skeppare på skutan Rebecka, tillbringade stor del av sin tid ute till sjöss. Ensamheten fick Elsa att hyra ut de fåtal rum som fanns till vänner och bekanta, så blev pensionatet till.

 

Idag drivs pensionatet i större skala av Gunilla och Hans Andersson med familj. De gamla pensionatsrummen finns fortfarande kvar och har till stor del bevarats i samma stil alltsedan pensionatet startades. Nu finns det även modernare boendealternativ med bl.a. självhushållsstugor och rum med dusch och toalett. Det finns även möjlighet att i en idyllisk skärgårdsmiljö avnjuta en god hemlagad måltid i pensionatets restaurang.

 

Vår stora matsal rymmer ca 50 personer, konferens salen ca 16 personer, vår lilla sommarveranda rymmer ca 10 personer och den somriga trädgården ca 50 personer.

 

Efter önskemål kan vi ordna med fester såsom bröllop, firmafester, festmiddagar, kräftskivor m.m.

 

A lá carte serveras dagligen i vår restaurang från början av juni till mitten av augusti. Frukostbuffé serveras varje dag i pensionatets matsal.

 

Varmt Välkommen